Komiker och Mimare. Just nu aktuell med föreställningen "MIM - En stand up" Spelas på Boulevardteatern Götgatan 73 18, 25 Mars. 8, 29 April. 6, 20 Maj kl.19:00. Biljetter på 08 642 98 00 eller ticnet.se 0771 70 70 70

onsdag, augusti 27, 2008

Tobias Persson

Läser kvällspressens nätupplaga;
Årets manliga svenska komiker heter Tobias Persson. Det vet alla som hänger med i vad som händer i standup comedyvärlden.
Aftonbladet nämde det som hastigast och gick sen vidare till viktigare saker och Expressen visste det inte alls. Dom tror att det bara finns en komiker i hela världen. Det är faktiskt skamligt dålig journalistik att skriva om en gala/prisutdelningoch inte nämna den som fick pris som årets manliga komiker eller den som blev årets kvinnliga komiker: Babben Larsson (hon fick i alla fall uttala sig i AB men så är hon ju redan känd också). Nu är jag inte överraskad. Vem kan bli det? Kvällspressens "journalister" skulle möjligtvis orka gå på en riktig standup- kväll om den låg i samma port som redaktionen men jag tvivlar. Björn förtjänar sina priser, absolut! Men man skulle inte skriva om Oscarsgalan och inte nämna årets bästa manliga kvinnliga huvudroll bara för att lägga allt spaltutrymme på bästa utländska dokumentär även om den skulle råka vara Svensk. Bara som ett ganska avlägset exempel. (svenska standupgalan har en liten bit kvar till Oscars status). DN skrev en kort och tråkig rapport om galan men dom lyckades åtminstone nämna alla pristagare Tråkigt att svensk kvällspress har sånt jävla tunnelseende men grattis Tobias, Babben, Björn, Mange och SVT.

Tobias Persson

1 kommentar:

Maria sa...

"Bredd" och "lösnummer" går tydligen inte att uttala i samma mening om man är kvällpressjournalist. Fast det är ju knappast nån nyhet att kvällpressen inte har nåt intresse av att utbilda varken sig själva eller sina läsare i något ämne. De är bara intresserade av att servera överkokt pasta som man inte behöver tugga. Förmodligen av rädsla för att tappa läsare, trots att det förmodligen skulle vara tvärtom.. de flesta gillar väl al dente?