Komiker och Mimare. Just nu aktuell med föreställningen "MIM - En stand up" Spelas på Boulevardteatern Götgatan 73 18, 25 Mars. 8, 29 April. 6, 20 Maj kl.19:00. Biljetter på 08 642 98 00 eller ticnet.se 0771 70 70 70

fredag, maj 27, 2011

KD & Historien

Tuve Skånberg och Annelie Enochson (KD) skriver i Svd att kungen är bra och att Republikanska föreningen nu utnyttjar uppmärksamheten kring Carl-Gustaf Bernadottes samröre med skurkar och hans förlegade kvinnosyn för att försöka ersätta demokratin med "färg- och historielösa presidenter i stil med vissa olyckligt lottade grannländer." Det vill säga Finland, eller hur? Polen kanske om man går över vattnet. Och Estland Lettland och Litauen. Har något av dom här länderna haft något val överhuvudtaget? Polen hade ju chansen att bli en Svensk lydstat på Karl den XII's glada dagar men tog dom den? Nä, klantiga Polacker. Dom fick dras med "färglösa" presidenter som Lech Wałęsa som drog Polen ut ur decennier av förtryck från en supermakt.

Och i Finland gråter man ständigt över att man inte hade en intetsägande kung i stället för Carl Gustaf Emil Mannerheim som, bland rätt mycket annat räddade Finland under andra världskriget. Republiken Finland är ju också ett land med en av ytterst få kvinnliga presidenter, inte heller direkt "färglöst". Tuve & Anelie (KD) kom igen.De enda historielösa här är ni. Ni jobbar med politik, ni borde veta bättre. Ni om några borde väl dessutom förkasta tanken på ett kungahus, för vad Kungen än är så är han inte en del av "verklighetens folk".

Inga kommentarer: